Høytid for branner

Tre ganger i måneden begynner en bolig å brenne midt på natten i Møre og Romsdal. Nå står brannhøytiden for døren igjen.

Brannvesenet i Møre og Romsdal rykket ut til 35 boligbranner mellom kl 23 og 07 i fjor. Det blir et gjennomsnitt rett under tre nattbranner hver eneste måned – hele året igjennom – bare i vårt fylke. Nå ber brannsjefen om at alle sjekker røykvarsleren ved inngangen til årets mest brannfarlige måneder.

 – Når det brenner, er hvert sekund avgjørende. Man overlever ikke lenge i en bolig som raskt fylles opp av røyk, så man er helt avhengig av tidlig varsling for å redde seg selv og de man bor sammen med, sier tilsynsleder Kjetil Alnæs i det lokale eltilsynet, stasjonert hos Rauma Energi AS.

Rauma brann og redning deltar sammen med DLE i Rauma på stand på Raumasenteret fredag 30. november. Ta gjerne turen innom for å få mer informasjon. Representanter blir å finne på stand på Raumasenteret mellom klokka 13.00 og 15.30 denne siste fredagen i november måned.

 Bytt batteri i røykvarsleren
Alle boliger skal ha røykvarslere eller brannalarmanlegg og du må ha minst én varsler i hver etasje. Alarmen skal kunne høres tydelig på oppholdsrom og soverom, også når døren mellom rommene er lukket.
– En fungerende røykvarsler er våken og følger med, også når du sover. Sørg for å gå brannsesongen i møte med nye batterier, og kontroller at du hører varsleren godt, fortsetter Alnæs. 

 Desember og januar mest brannfarlig
Desember og januar er årets mest hektiske måneder for brannvesenet i Norge.
– Vi trekker innendørs, fyrer i peisen, lager fet mat på komfyren, tenner lys og ikke minst – drikker mer alkohol. Denne kombinasjonen er direkte brannfarlig, sier den lokale tilsynslederen.
Sjekk ellers ut linken fra Dagsrevyen i fjor: http://www.nrk.no/vestfold/baderomsviften-begynte-a-brenne-_-reddet-seg-selv-og-barna-ut-1.14318388

 

http://www.roykvarslerdagen.no gir deg mer viktig informasjon for å unngå brann.
Ta gjerne også kontakt med Kjetil Alnæs på: kjetil@rauma-energi.no eller mobil: 4041 6718.