Arbeid i høyden
Arbeid i høyden har alltid vært en sentral del av en energimontør sin hverdag. Fra den norske starten av bruk av elektrisk kraft i 1877 til i dag er fortsatt arbeid i høyden høyaktuelt. Strømmen blir i dag både distribuert i linjer og kabler. I Norge med dype daler og fjorder og høye fjell er det mange kraftlinjer som er viktig for å få fram strøm til byer og tettsteder. Disse linjene krever klatring i mast for å utføre nødvendig arbeid.
Våre energimontører er rå. De må klatre de høyeste mastene over hele kommunen. Det kan være i høye master oppover Romsdalen eller Isterdalen, men også i mindre stolper som fører strømlinja inn til hus for både deg og meg. Klatring i stolper skjer både under nybygging, planlagt drift og vedlikehold eller under uvær når strømforsyningen har blitt skadet av ulike årsaker.
Fram til i dag har det skjedd stor utvikling både når det gjelder holdninger og utstyr. Dagens krav gitt forskrifter og standarder sier noe om hva som er definert som arbeid i høyden og hvordan fallsikringsutstyr som er godkjent. Årlig er våre mannskaper på relevant redningsøvelse kalt nedfiring. En viktig lokal aktør for oss på det området er Aak Safety. Det er en styrke å ha et lokalt kompetansemiljø som vi kan bruke for at våre energimontører er best mulig rustet til en arbeidshverdag i høyden.