Slik jobber vi i ekstremvær

Ekstremvær

Vi nordmenn liker å snakke om vær. Stort sett er det også været som har skylden for langvarige strømbrudd her i landet. Ekstremvær som «Hans» og «Gyda» kan skape livsfarlige forhold, noe som gjør feilretting utfordrende. Ekstremvær som virkelig har fart gjennom fylket vårt, er «Nyttårsorkanen i 92» og «Dagmar» i 2011. Definisjonen på ekstremvær er vær som medfører fare for liv og verdier. I Norge er det som oftest sterk vind og nedbør, samt lynnedslag som kutter strømmen når uværet har feid over.

Mannskap

Varsling av ekstremvær gjør at man bemanner med ekstra mannskap, både til å jobbe med feilretting og inne på driftssentralen. Når uværet står på og vårt mannskap skal ut, er det en stor utfordring å jobbe med feilretting. I slike situasjoner er det viktig å tenke HMS og sikkerhet til vårt mannskap. Det betyr at det alltid må gjøres vurderinger, noen ganger i samråd med andre instanser, om det er forsvarlig å reise inn i enkelte områder. Sikkerhet for vårt mannskap er viktig, det samme gjelder for «deg og meg». Observerer du nedblåste trær, ledninger eller andre feil må dette aldri berøres og du skal holde god avstand, og melde fra til oss så raskt som mulig.

Feilretting

Ved større strømbrudd, er det mange som ringer til vårt vaktnummer. Du kan da oppleve at det tar litt tid før du kommer igjennom. Du kan da sjekke strømbruddkartet vårt for oppdatert informasjon om alle kjente strømbrudd. Viser kartet at ditt område er berørt, kan du være trygg på at vi allerede er på saken. Du kan også sjekke Twitter/X-siden vår som oppdateres så ofte som mulig. Står det ikke i strømbruddkartet eller du har andre nyttige observasjoner å melde inn, ta kontakt på vakttelefon 71 22 23 23. Områder som har feil i høyspentnettet prøver vi å holde oppdatert med informasjon via SMS. Ligger feilen derimot siste strekket fra transformator og inn til boligen din er det mer krevende å fange opp, og vi setter pris på at du melder ifra.

Forrige
Forrige

Endring i strømstøtteordningen fra 1. september

Neste
Neste

Åpenhetsloven